ONS VERHAAL

Café de Doffer en De Kaaskamer van Amsterdam, beide een begrip in Amsterdam, zijn al ruim een kwart eeuw overburen. Maar in de winter van 2021 smolten beide zaken samen. En wel tegenover de winkel, naast het café!
In ons authentieke doch gloednieuwe restaurant kun je in de gezellige ambiance van de Doffer genieten van de beste kaasfondues én andere heerlijkheden uit de Kaaskamer. Welkom bij Restaurant Smelt, dé huiskamer voor je ultieme kaas cravings!

“Wij willen de stad graag laten genieten van kaasfondue die enkel en alleen wordt gemaakt van de allerbeste kazen”

HET RESTAURANT

Kom genieten in authentieke ambiance. Het oude bargedeelte waar 50 jaar geleden Café de Doffer is begonnen is omgetoverd tot restaurant Smelt. Wist je dat de bar ook al meer dan 50 jaar meegaat en nu gebruikt wordt als lange tafel? Hier kun je dus ook goed met een grote groep genieten van alle mooie producten. Onze fondues worden gemaakt van de beste Franse, Hollandse en natuurlijk Zwitserse kazen uit de Kaaskamer van Amsterdam. Deze kazen worden persoonlijk en zorgvuldig geselecteerd en geserveerd met ambachtelijk brood en verse seizoensgroenten. Daarnaast serveren we verrassende seizoensgebonden voorgerechten die perfect aansluiten bij de fondue.

Proeflokaal

Ontdek, proef en ervaar de wereld van kaas! Naast kaasfondue is het nu ook mogelijk om gedurende de weekenden te genieten van een kaasproeverij in Smelt’s Proeflokaal. Ga je voor de Hollandse Kaasplank? Of kies je voor “Hét Plateau”, waarbij je zowel Hollandse als Franse kazen geselecteerd krijgt? De proeverij gaat gepaard met twee glazen geselecteerde wijn, onbeperkt water en verse garnituren. In ons authentieke doch gloednieuwe restaurant kun je in de gezellige ambiance van de Doffer genieten van de beste kaasfondues én andere heerlijkheden uit de Kaaskamer. Welkom bij Restaurant Smelt, dé huiskamer voor je ultieme kaas cravings!

vechten om ‘De Non

Dat laatste krokant-geworden-restje-kaasfondue die aan de warme caquelon (fonduepan) vastkoekt, noemen ze in de Zwitserland ‘la religieuse’, oftewel ‘de non’. Volgens de traditie tikken ze een eitje stuk in de pan om de kaas beter los te krijgen van de pan. Dit kazige roereitje is de ‘grande finale’ van de avond. Kom vechten om dat laatste goddelijke hapje…

Bezoek

Vind ons

 Runstraat 12, De 9 straatjes,1016 GK Amsterdam, +31 20 820 8319

Reserveringen: reserveringen@restaurantsmelt.nl

KVK: 86371444

Openingstijden

Lunch:

Zaterdag -Zondag: 12.00 – 16:00

Diner:

Woensdag -Maandag: 17.30 – 23:20

Online

Marker (lat: 52.3690, lng: 4.8837)
t

Laurent Fine dining,
107 Duncan Avenue, New York
914-309-7030,
Open: 09:00 am – 01:00 pm