fondue in restaurant smelt runstraat

Smelt Amsterdam
De 9 straatjes

decor
Two Chefs Brewing x Smelt
Komt dat proeven

Bier fondue is terug!

Een paar keer per jaar smelt Smelt een speciaal fondue. Deze zomer hebben we een oude klassieker ingevlogen. Een kaasfondue van Hollandse kazen op basis van de Funky Falcon Pale Ale van de Amsterdamse brouwerij Two Chefs Brewing.

 

Reserveer vliegensvlug je tafel

Verse asperges, lunch én nieuwe fondues

Ontdek de nieuwe kaart

Fondue alleen in de winter? Welnee! Bij Smelt fonduen we het hele jaar door. Zo serveren we dit voorjaar witte asperges. Ze komen elke dag vers binnen vanuit Maastricht. Daarnaast is de lunchkaart vernieuwd en hebben we nieuwe voor-, bij- én nagerechten. Uiteraard staan alle gerechten weer in het teken om je optimaal te laten genieten van je pan met favoriete gesmolten kazen.

Ontdek de lunch kaart

#iksmelt
Kaasfondue Extraordinaire

Dat betekent kaasfondue van de allermooiste kazen

Onze fondues worden gemaakt van de beste kazen. Zwitserse kazen gemaakt op grote hoogte in de Alpen. Gerijpte Comté en rauwmelkse raclette uit Frankrijk. Hollandse boeren kazen van de bovenste plank en aromatische smaakmakers uit bunkers in de achterhoek. Alle kazen komen van onze overburen, de Kaaskamer van Amsterdam. Elke kaas wordt persoonlijk en zorgvuldig geselecteerd, gesmolten en geserveerd met ambachtelijk brood en verse seizoensgroenten.

Bekijk het menu

fondue cheese burger smelt
Lunch

Smelt's Cheese-Fondue-Burger

Van woensdag tot en met zondagmiddag kun je ook lunchen bij Smelt. We serveren broodjes, fondues, tosti’s ennnn DE Smelt Cheese-fondue-burger. En denk bij Smelt niet aan een smakeloos plakje kaas op je burger, nee bij Smelt zwemt de burger in een bad van kaasfondue.

Bon appetit!
decor
Ons verhaal

Welkom thuis bij Restaurant Smelt

Al ruim een kwart eeuw waren ze overburen. Een bruin literair café en een kaasspeciaalzaak die van de vloer tot aan het plafond is gevuld met kaas. Café De Doffer en De Kaaskamer van Amsterdam. Beide een begrip in het centrum. Sinds januari 2022 zijn beide zaken samengesmolten tot Restaurant Smelt. Dé plek waar je geniet van de beste kaasfondue uit de Kaaskamer in de warme huiselijke gezelligheid van De Doffer.

"Smelt is een van de beste en gezelligste adressen voor kaasfondue."

Parool

"Smelt serveert kaasfondue van de allerbeste kazen, van Hollands romig tot pittig Frans."

NRC

“Hier geniet je van heerlijk kaasfondue terwijl je het gevoel hebt in een typisch Amsterdamse stamkroeg te zitten.”

Your Little Black Book

"Dat kaasfondue niet alleen geschikt is voor in de winter, bewijst restaurant Smelt in Amsterdam."

Culi Amsterdam

Ontdek wat we te bieden hebben.

Bekijk ons menu
Collega's gezocht!

Werken bij Smelt

Smelt is per direct op zoek naar nieuwe collega’s in de bediening en in de keuken. Gek zijn op kaas is wel een must! Kom jij ons team versterken? Stuur een bericht met je cv en motivatie naar info@restaurantsmelt.nl.

Maandag t/m donderdag
17:30 - 23:30

Vrijdag t/m zondag
12:00 - 23:30


Pers


Runstraat 12, 1016 GK Amsterdam, Nederland
86371444

Smelt x Instagram

Social Media

Veelgestelde vragen

Mijn Smelt restaurant zit vol, wat nu?

Als een locatie vol zit, kijk dan eerst of een andere tijd nog wel beschikbaar is. Zo niet dan kunt u zich op de wachtlijst plaatsen. Komt er een tafel vrij, dan nemen we direct contact met u op.

Kan ik de fondues van Smelt ook in een winkel kopen?

Ja, we verkopen een deel van onze fondues kant-en-klaar bij De Kaaskamer van Amsterdam in De 9-Straatjes te Amsterdam.

Zit er alcohol in de fondue van Smelt?

Bij Restaurant Smelt koken we met wijnen met een laag alcohol (0,5%) percentage. Tijdens het koken verdampt er nog een deel waardoor het alcoholpercentage nog minder wordt. Onze bierfondue(s) bevatten wel hoge(re) alcoholpercentages en zijn daarom niet geschikt voor zwangere vrouwen. 

decor
Vragen of interesse in samenwerken

Neem contact op

Algemene inlichtingen over Smelt Restaurants

Ik

Of bel ons op +31 20 820 8319

decor

Fondue van Smelt serveren in uw eigen restaurant?

Neem contact met ons op