Met trots mag Smelt ‘s-Hertogenbosch zich het eerste én enige kaasfondue restaurant in de bourgondische hoofdstad noemen. Stap binnen in de gezellige, karakteristieke sfeer van een bruine kroeg en laat je verleiden door de onweerstaanbare geur van gesmolten kaas. Ervaar zelf waar een van de kleinste restaurants in de Korte Putstraat groots in is!
Reserveer hier vast je tafel.
Ontmoet Rens en Gijs. Opgegroeid in Brabant, groot geworden bij Smelt Amsterdam. Twee pure bourgondiërs met grote passie voor de gastronomie. Getwee hebben ze moed, gietijzeren pannen en flink wat kilo’s Gruyere bij elkaar geharkt en zijn met Restaurant Smelt zuidwaarts gegaan. Ze smelten de kazen in nergens minder dan de Korte Putstraat te ‘s-Hertogenbosch. Voel je thuis!
“Ze verft haar haren onnatuurlijk blond, draagt veel make-up en tekent haar wenkbrauwen zoals ze dat zelf wilt. Als ze langs komt scheuren op haar Tomos, roepen de mannen op zijn Bosch: ‘Ziet er goed uit, Kut!”
Samen met Brouwerij Boegbeeld smelten we onze kazen met het befaamde Kutbier om tot een echte zomerse bierfondue. Een ode aan de Bossche vrouw en tegelijkertijd gewoon een kei lekkere fondue! Ben jij klaar om groots te genieten met een zachte G?
Kaasfondue alleen in de winter? We dachten het niet! Ook tijdens de warmere maanden serveren wij het vloeibare goud in gietijzeren pannen. Voor een zomers tintje hebben wij de kaart uitgebreid met frisse salades en broodjes. Daarnaast hebben we een authentieke paella op de kaart gezet, bereid door onze Spaanse chef. Dát is pas echt vakantie op je bord!
De tweede verdieping hebben we omgetoverd tot een ruimte met 16 extra zitplaatsen. Als dit tijdig wordt aangegeven, is deze beschikbaar voor groepen tot 16 personen die op zoek zijn naar een meer privé ervaring. Dezelfde warme sfeer en heerlijke fondues, volledig verzorgd voor jouw eigen gezelschap.
Maandag
Gesloten
Dinsdag
17.15u - 23.00u
Woensdag
17.15u - 23.00u
Donderdag
12.00u - 23.00u
Vrijdag
12.00u - 02.00u
Zaterdag
12.00u - 02.00u
Zondag
12.00u - 23.00u
Korte Putstraat 24, 5211 KP 's-Hertogenbosch
92691498
De fondues van restaurant Smelt worden (deels) gemaakt van rauwmelkse harde kazen. Tijdens de rijping wordt de lactose in deze kaas volledig afgebroken. Hierdoor kan de zogenaamde listeria bacterie niet overleven. Enkel in de Italiaanse en Franse fondue zit ook zachte rauwmelkse kaas. Hierdoor zijn deze niet geschikt voor zwangeren.
Bij Restaurant Smelt koken we met wijnen met een laag alcohol (1,5%) percentage. Tijdens het koken verdampt er nog een deel waardoor het alcoholpercentage nog minder wordt.
Ja, je kunt met een glutenallergie zeker bij ons terecht! Al onze kaasfondues zijn sowieso glutenvrij, en we hebben ook diverse glutenvrije voor- en nagerechten. Daarnaast kunnen we de fondues ook serveren met glutenvrij brood. Geef het bij je reservering aan, dan zorgen wij voor een zorgeloze en heerlijke ervaring!
Algemene inlichtingen over Smelt Restaurants
Of bel ons op +31 73 689 63 06