ONS VERHAAL

Al ruim een kwart eeuw waren ze overburen. Een bruin literair café en een kaasspeciaalzaak die van de vloer tot aan het plafond is gevuld met kaas. Café De Doffer en De Kaaskamer van Amsterdam. Beide een begrip in het centrum. Sinds januari 2022 zijn beide zaken samengesmolten tot Restaurant Smelt. Dé plek waar je geniet van de beste kaasfondue uit de Kaaskamer in de warme huiselijke gezelligheid van De Doffer.

Welkom thuis bij Smelt.

9-Straatjes

Kom genieten in authentieke ambiance. Het oude bargedeelte waar 50 jaar geleden Café de Doffer is begonnen is omgetoverd tot restaurant Smelt. Wist je dat de bar ook al meer dan 50 jaar meegaat en nu gebruikt wordt als lange tafel? Hier kun je dus ook goed met een grote groep genieten van alle mooie producten. Onze fondues worden gemaakt van de beste Franse, Hollandse en natuurlijk Zwitserse kazen uit de Kaaskamer van Amsterdam. Deze kazen worden persoonlijk en zorgvuldig geselecteerd en geserveerd met ambachtelijk brood en verse seizoensgroenten. Daarnaast serveren we verrassende seizoensgebonden voorgerechten die perfect aansluiten bij de fondue.

“Wij willen de stad graag laten genieten van kaasfondue die enkel en alleen wordt gemaakt van de allerbeste kazen”

Westerpark

Na een succesvolle periode in de Runstraat heeft Smelt er een zusje bijgekregen. Smelt Westerpark is haar naam. Deze prachtige locatie is geopend van September tot en met Maart, waar je tijdens de koude wintermaanden kunt genieten van warme sferen en overheerlijke kaasfondue. Door de open keuken kun je meekijken hoe jouw fondue bereid wordt. Wist je dat dit vroeger een koffiebranderij was? Als je naar het dak kijkt zie je zelfs het luik openstaan waar voorheen de koffie dampen door verdwenen. In de zomer zit hier een Yscuypje, dus misschien ken je onze nieuwe locatie zelfs al!

Proeflokaal

Ontdek, proef en ervaar de wereld van kaas! Naast kaasfondue is het nu ook mogelijk om gedurende de weekenden te genieten van een kaasproeverij in Smelt’s Proeflokaal. Ga je voor de Hollandse Kaasplank? Of kies je voor “Hét Plateau”, waarbij je zowel Hollandse als Franse kazen geselecteerd krijgt? De proeverij gaat gepaard met twee glazen geselecteerde wijn, onbeperkt water en verse garnituren. Zin gekregen in kaas? Reserveer via proeflokaal@restaurantsmelt.nl (beschikbaar op zaterdag en zondag)

Bezoek

Vind ons

9 Straatjes:

Runstraat 12, De 9 straatjes,1016 GK Amsterdam, +31 20 820 8319

Westerpark:

Gosschalklaan 7, Westerpark, 1014 DC Amsterdam, +31 6 58 86 49 71

 

Reserveringen: reserveringen@restaurantsmelt.nl

KVK: 86371444

Openingstijden

Lunch:

Zaterdag -Zondag: 12.00 – 16:00

Diner:

Woensdag -Maandag: 17.30 – 23:20

Online

t

Laurent Fine dining,
107 Duncan Avenue, New York
914-309-7030,
Open: 09:00 am – 01:00 pm