ONS VERHAAL

Al ruim een kwart eeuw waren ze overburen. Een bruin literair café en een kaasspeciaalzaak die van de vloer tot aan het plafond is gevuld met kaas. Café De Doffer en De Kaaskamer van Amsterdam. Beide een begrip in het centrum. Sinds januari 2022 zijn beide zaken samengesmolten tot Restaurant Smelt. Dé plek waar je geniet van de beste kaasfondue uit de Kaaskamer in de warme huiselijke gezelligheid van De Doffer.

Welkom thuis bij Smelt.

9-Straatjes

Onze fondues worden gemaakt van de beste Franse, Hollandse en natuurlijk Zwitserse kazen van onze overburen, de Kaaskamer van Amsterdam. Elke kaas wordt persoonlijk en zorgvuldig geselecteerd, gesmolten en geserveerd met ambachtelijk brood en verse seizoensgroenten. Daarnaast serveren we verrassende voor- en nagerechten die perfect aansluiten bij de fondue.

Kom genieten van onze fondues aan tafel óf aan de 50 jaar oude bar. Hier kun je trouwens dus ook goed terecht met werk of een groep vrienden.

“Wij willen de stad graag laten genieten van kaasfondue die enkel en alleen wordt gemaakt van de allerbeste kazen”

Westerpark

Na het succes in de Runstraat heeft Smelt er een zusje bijgekregen. Smelt Westerpark. Deze prachtige locatie is geopend van oktober tot april. Kom in het najaar en tijdens de koude wintermaanden in warme sferen en wegsmelten bij onze overheerlijke kaasfondues.

Door de open keuken kun je meekijken hoe jouw fondue bereid wordt.

Wist je dat dit vroeger een koffiebranderij was?

Als je naar het dak kijkt zie je zelfs het luik openstaan waar voorheen de koffie dampen door verdwenen. In de zomer zit hier een Yscuypje, dus misschien ken je onze nieuwe locatie zelfs al.

Proeflokaal

Ontdek, proef en ervaar de wereld van kaas! Naast kaasfondue is het nu ook mogelijk om gedurende de weekenden te genieten van een kaasproeverij in Smelt’s Proeflokaal. Ga je voor de Hollandse Kaasplank? Of kies je voor “Hét Plateau”, waarbij je zowel Hollandse als Franse kazen geselecteerd krijgt? De proeverij gaat gepaard met twee glazen geselecteerde wijn, onbeperkt water en verse garnituren. Zin gekregen in een proeverij? Reserveer via proeflokaal@restaurantsmelt.nl (beschikbaar op zaterdag en zondag of voor grotere groepen op aanvraag)

Bezoek

Vind ons

9 Straatjes:

Runstraat 12, De 9 straatjes,1016 GK Amsterdam, +31 20 820 8319

KVK: 86371444

Westerpark:

Gosschalklaan 7, Westerpark, 1014 DC Amsterdam, +31 6 58 86 49 71

 

KVK: 90837789

 

Reserveringen: reserveringen@restaurantsmelt.nl

Openingstijden

Lunch:

Zaterdag -Zondag: 12.00 – 16:00

Diner:

Woensdag -Maandag: 17.30 – 23:20

Online

Marker (lat: 52.3690, lng: 4.8837)
t

Laurent Fine dining,
107 Duncan Avenue, New York
914-309-7030,
Open: 09:00 am – 01:00 pm